2018. szeptember 21., péntek 00:02

Számos olyan helyzet van, amikor csak nagyon drágán tudunk repülőjegyet foglalni, mivel van egy fix dátumra kell, vagy pedig olyan célállomásra repülünk, amely budapesti vagy bécsi indulással csak aranyáron foglalható. Ezek általában a távolabbi célállomásokra érvényesek. Most mutatunk egy trükköt, hogyan lehet akár jelentősen csökkenteni a repülőjegy árát.

 
2018. szeptember 14., péntek 00:27

A nagy utazók tudják, hogy sokszor nagyon sokat lehet spórolni azzal, hogy nem egy a legközelebbi (Pozsony, Bécs, Budapest) repülőtérről indulunk, hanem egy másik városból a célállomásra. Ilyenkor a megoldás, hogy két jegyet veszünk, az olcsót, és egy másikat abba a városba, ahonnan majd indulni fogunk. De ezzel nemcsak spórolni tudunk, de nagyobb kockázatai is vannak.

 
2018. augusztus 23., csütörtök 00:19

A nyaralások, utazások tervezésénél számos szempontot figyelembe kell venni, ezek közé tartozik a végső ár, az utazás hossza, de az is, hogy mindennek milyen szabadságigénye van, hány nap megy el egy ilyen útra az éves keretből. Számos trükk van, amivel pénzt és szabadságot is megtakaríthatunk.

 
2018. augusztus 21., kedd 00:02

Elérkezett a idő, a fapados légitársaságok sorra jelentik be az újabb célállomásokat, amelyek az őszi menetrendtől üzemelnek, ám ilyenkor nemcsak az új helyek jelennek meg a rendszerben, hanem azok is eltűnnek, amelyek megszűnnek – mert ilyen is van. A légitársaságok ilyenkor – elméletben – elektronikus üzenetben értesítik az utasokat, ha megszűnik az a járat, amelyre foglaltak, ám gyakori az az eset is, amikor ez az e-mail eltűnik, vagy az utas meg se kapja.

 
2018. augusztus 16., csütörtök 00:54

A nagy légitársaságok már akciós árakon kínálják a repülőjegyeket a népszerű egzotikus célállomásokra, így akár már most el lehet kezdeni szervezni a téli nyaralást. Kis ügyességgel akár 700–800 euróból is kihozható egy 9 nap/7 éjszakás tengerparti nyaralás.

 
2018. augusztus 7., kedd 00:10
A Momondo svéd utazási iroda egy felmérést készített, amely képet ad arról, melyek a legfontosabb szempontok utasaik számára a szállás kiválasztása során.
 
2018. augusztus 6., hétfő 00:58

Az utóbbi napok hírei a sztrájkoktól voltak hangosak, most a Ryanair alkalmazottai döntöttek úgy, hogy munkabeszüntetéssel próbálják meg elérni a követeléseiket. Sajnos, a nyári hónapokban szinte biztos, hogy nem ez volt az utolsó sztrájk, így még további káoszra számíthatunk az európai repülőtereken – akár a Ryanair, akár egy másik légitársaság járatai állnak le napokra.

2018. július 26., csütörtök 00:26

A last minute ajánlatok egyik ismérve, hogy az utolsó napokban foglaljuk, éppen ezért gyakran belefutunk abba a hibába, hogy csak az árra, a célországra, a csillagok számára, esetleg az all inclusive ellátásra fókuszálunk, a hotel minőségét, esetleg az járatindulási időpontokat nem figyeljük – pedig sokszor ezen is múlhat egy jó nyaralás.

 
2018. július 23., hétfő 00:37

A szállodaláncok és a hotelfoglaló oldalak hatalmas konkurenciaharca miatt egyre olcsóbban tudunk szállást foglalni magunknak – minden kategóriában. Ám arra is lehetőség van, hogy az aktuálisan legolcsóbb ártól is olcsóbb legyen a hotelszámla. Mutatjuk hogyan. Szinte nincs olyan szállodalánc, foglalóoldal, amely ne azzal csábítaná a vendégeket, hogy garantálják, hogy az általuk megadott árnál nincs kedvezőbb ajánlat.

 
2018. július 18., szerda 00:00

Az utóbbi napokban az interneten számos olyan utazói „élmény” jelent meg, amikor a nyaralni induló utas nem tudott elindulni a célállomásra, mert a járatot törölték, de olyan is akadt, hogy „megtelt a gép”, ezért már nem fértek fel rá. Így az egyhetes nyaralásból négynapos lett, és még extra kiadások is keletkeztek. Ez rávilágít arra, miért és mire kell fokozottan figyelni azoknak, akik fapadossal indulnak nyaralni.

 

Oldalak