2018. július 18., szerda 00:00

Az utóbbi napokban az interneten számos olyan utazói „élmény” jelent meg, amikor a nyaralni induló utas nem tudott elindulni a célállomásra, mert a járatot törölték, de olyan is akadt, hogy „megtelt a gép”, ezért már nem fértek fel rá. Így az egyhetes nyaralásból négynapos lett, és még extra kiadások is keletkeztek. Ez rávilágít arra, miért és mire kell fokozottan figyelni azoknak, akik fapadossal indulnak nyaralni.

 
2018. június 29., péntek 00:02

Az uniós roamingszabályozásnak köszönhetően már az EU országaiban is a hazai árakon tudjuk használni a telefonunkat és a mobilinternetet, így aki a zónán belül nyaral, annak nem kell aggódnia az extra költségek miatt. Ám aki az unión kívülre utazik, annak van pár tippünk, hogyan csökkentse jelentősen a telefonszámlát.

 
2018. június 20., szerda 00:01

Korábban arról írtunk, hogy milyen szabályok szerint érdemes pénzt váltani a nyaraláson. Most pedig ahhoz adunk tanácsokat, mire figyeljünk, ha kártyával fizetünk, vagy ha arról készpénzt feszünk fel. 

 
2018. június 13., szerda 00:34

A fapados légitársaságok után már több hagyományos fuvarozó is úgy módosította a poggyászszabályt, hogy bizonyos tarifákhoz már nem jár alapból feladható csomag. De nem mellékes az sem, hogy a charterjáratunkon milyen szabályok érvényesek. 

 
2018. június 11., hétfő 00:59

A nyaralási szezonban számos olyan országba is utazunk, ahol nem az euró a hivatalos fizetési eszköz, hanem valamilyen más, helyi pénznem. Ilyenkor fontos ezt beszerezni, de nem mindegy, milyen árfolyamon tudunk váltani. Tippjeinkkel segítünk abban, hogy ne legyen átverés áldozata, és a lehető legkedvezőbb áron szerezze be a helyi pénzt.

 
2018. május 28., hétfő 00:52

Ha tengerparti nyaralást tervezünk, akkor első, hogy eldöntsük, utazási irodával, vagy pedig egyénileg oldjuk meg a szervezést.  Az előző cikkünkben már bemutattuk az utazási irodás megoldás előnyeit, hátrányait, most pedig arról olvashat, kinek és miért éri meg, nem éri meg az egyéni szervezéses nyaralás. Kinek való?

 
2018. május 23., szerda 01:14

Elkezdődött a nyaralási szezon, és ilyenkor az egyik legnagyobb kérdés, hogy hogyan foglaljuk le a nyári tengerparti pihenést – utazási irodával, vagy pedig egyéni szervezésben. Most ez előbbi előnyeit és hátrányait járjuk körül, következő cikkünkben pedig az egyéni szervezést titkait, buktatóit mutatjuk be, így e két cikk elolvasása után már egyszerűbb lesz válaszolni a kérdésre: utazási irodával vagy egyéni szervezésben intézzük az idei nyaralást.

 
2018. május 21., hétfő 00:25

A legtöbb embernek az airbnb ugrik be, amikor a másképp nyaralás ötlete felmerül. Számos előnye van annak, ha nem egy szállodai szobát bérlünk, hanem egy teljes lakást, ahol hűtőszekrény, főzési lehetőség, nagyobb tér, kényelmes kanapé vár ránk. Sokan választják ezt a kényelmes megoldást, de kevesen tudják, hogy akár ingyen is hozzájuthatunk ehhez kedvenc városunkban vagy akár a tengerparton. 

 
2018. május 10., csütörtök 00:52
Bár az előfoglalási akcióknak már búcsút inthetünk, mégsem kell lemondanunk az olcsó vagy legalábbis kedvező ár-érték arányú tengerparti nyaralásról, hiszen most is érkeznek akciós utazások, last minute ajánlatok. Már csak azt kell eldöntenünk, idén hol nyaralunk, mely célállomás tengerpartján csobbanunk a vízbe. 
 
2018. április 26., csütörtök 00:20

A gyakran utazók már tudják, hogy érdemes hűnek maradni a légitársaságokhoz, légiszövetségekhez, szállodákhoz, szállodaláncokhoz. De milyen előnyre számíthat az utas, vendég, ha felmutatja a hűségkártyát, milyen szintek mit kínálnak?

 

Oldalak