2018. július 19., csütörtök 00:55

Az idén kétszer annyit késtek az európai légi járatok, mint tavaly - adta hírül a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA). Az első félévben kétszer annyi perc késést regisztráltak az európai légiközlekedésben, mint az előző év azonos időszakában, ezért a szervezet azonnali intézkedéseket kér a kormányoktól és a légiforgalmi irányító szolgálatoktól.

 
2018. július 19., csütörtök 00:20

Története legnagyobb sztrájkjára készül a Ryanair ír diszkont légitársaság, a cég közlése szerint 600 járatot töröltek a jövő hét szerdai és csütörtöki menetrendből. A légitársaság egyelőre nem hozta nyilvánosságra a pontos listát, de valószínű, hogy ezek között lesznek pozsonyi és budapesti járatok is.

 
2018. július 13., péntek 00:16

A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) a légitársaságokkal egyetértve arra jutott, hogy a székköz nem biztonsági kérdés, így nem fog minimális széktávolságot megállapítani.

 
2018. július 12., csütörtök 01:08

Ha augusztusban szeretnénk repülni, akkor alaposan szét kell nézni az akciós jegyek piacán, az árak ugyanis nagyon változók, nagyon sok még a főszezonra jellemző méregdrága jegy, ám sok olyanra is bukkantunk, ami remek áron foglalható. Számos olyan célállomás is található a táblázatban, ahol jelentősen csökkent az ár – azaz már túlvagyunk a nyári főszezoni méregdrága árakon.

 
2018. július 11., szerda 00:42

A dubaji repülőtér futópályájának felújítása miatt a légitársaság számos útvonalon, így a budapestin is kénytelen csökkenteni a járatok számát 2019 második negyedévében.

 
2018. július 10., kedd 00:20

Több veszteséget termelő közép- és hosszútávú járatát megszünteti az Austrian Airlines, a felszabaduló kapacitásokat a jól jövedelmező, népszerű útvonalakra csoportosítják át. A Lufthansa-Csoport alá tartozó osztrák nemzeti légitársaság bezárja veszteséget termelő, az utóbbi időben az utasok részéről megcsappant érdeklődésre számot tartó útvonalait.

 
2018. július 9., hétfő 15:40

Június volt az ötvenötödik hónap egymás után, amikor a Budapest Airport növekvő utasforgalmat könyvelhetett el, a nyár első hónapjában 13 százalékos emelkedést mértek az érkező és induló utasok számában.

 
2018. július 6., péntek 00:42

Az Európai Unió Bírósága szerint a repülésről döntő légitársaságtól kérhetnek az utasok kártérítést jelentős késés esetén, ha a gépet és a személyzetet egy másik légitársaságtól bérelték. Főleg a nyári időszakban fordul elő Európában, hogy egyes járatokat a légitársaságok bérelt géppel teljesítenek. Ennek két formája létezik, a wet lease és dry lease, előbbi esetben a gép mellé a karbantartást és a személyzetet is átadják, utóbbi esetben csak a repülőgépet biztosítja a bérbe adó. 

2018. június 26., kedd 00:11

Az International Airlines Group (IAG) és a Ryanair is hivatalos panasszal fordul az Európai Unióhoz a 2018-ban elszaporodott légiforgalmi irányító sztrájkok száma miatt.

 
2018. június 25., hétfő 00:20

Változtat a poggyászszabályokon az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hatósága (TSA): mostantól egyes porok miatt külön vizsgálatot rendelhetnek el a kézipoggyászoknál.

 

Oldalak