2018. szeptember 20., csütörtök 00:02

Nem adott engedélyt egy hotelkomplexum megépítésére a környezetvédelmi hivatal Mexikóban, mert a szállodát a tengeri teknősök egyik legfontosabb mexikói fészkelőhelyének közelében akarták felhúzni.

 
2018. szeptember 13., csütörtök 00:10

Egy mesterséges intelligenciát használó humanoid robotot lehet kibérelni idegenvezetőnek a jövő héttől egy kiotói taxitársaság autóiban.

 
2018. szeptember 12., szerda 09:24
Le akarja szoktatni a kutyahúsfogyasztásról a vietnami főváros lakóit a hanoi vezetés. Nguyen Van Suu főpolgármester-helyettes kedden a főváros honlapján szólította fel a hanoiakat, hogy hagyjanak fel a kutyák húsának fogyasztásáról, mert az megütközést kelt az olyan országokból érkező külföldiekben, amelyekben tabu a kutyahús. 
 
2018. szeptember 10., hétfő 09:40

A németek a legköltekezőbbek a szigetországban, az új-zélandiak viszont érdeklődnek Magyarország iránt. Az idei év első felében az Új-Zélandra látogató külföldiek 9%-kal többet,  azaz 11,1 milliárd  NZD-t költöttek  2017 hasonló időszakával összevetve. 

2018. szeptember 3., hétfő 00:38

Nem éppen turistabarát lépés, de az államkassza jól jár vele. Épp egy éve, hogy a malajziai vámhivatal (Royal Malaysian Customs Department) döntése szerint szobánként 10 maláj ringgitet (körülbelül 2,10 eurót) kell fizetnie minden nem malajziai vendégnek bármely szállodában, bármely szobatípusban is száll meg. 

2018. augusztus 24., péntek 00:02

Szántszándékkal betegséget okozó szereket csempésztek turisták ételébe nepáli túraszervezők, hogy hasznot húzzanak a csalárd módon kiprovokált helikopteres mentésekből és orvosi kezelésekből.

 
2018. augusztus 24., péntek 00:00

Idén Törökország az orosz turisták kedvence, akik külföldön meglehetősen igényes fogyasztók, de nem szeretnek túl messzire utazni. Idén az első félévben az egy évvel korábbihoz képest 50 százalékkal nőtt az orosz vendégek száma Törökországban, ahol az év egészében meghaladhatja a 6 milliót az orosz turisták száma.

2018. augusztus 21., kedd 00:02

A kínai turisták amerikai foglalásai 8,4 százalékkal zuhannak a vámemelések okozta drágulás miatt. Keserves következményekkel jár az amerikai turisztikai ágazat számára Donald Trump amerikai elnök szemet szemért elvet követő kereskedelmi háborúja Kínával. Ezt jelzi előre a ForwardKeys nevű kutatócég, amely naponta több mint 17 millió foglalást elemez.

 
2018. augusztus 15., szerda 00:32

Műkorcsolyát oktatni a sivatagban? Az egykori magyar bajnoki ezüstérmes, Eb- és vb-résztvevő Pádár Bianka elismeri, ez tényleg viccesen hangzik. „Amikor ezt az állásajánlatot kaptam, nagyjából két nap alatt kellett döntést hoznom, jövök-e. Két hét múlva már a repülőn ültem Katar felé, amiről akkor szinte semmit nem tudtam, csak hogy a Perzsa-öbölben van, és nagyon gazdag arab ország” – meséli lapunknak a volt válogatott korcsolyázó, aki 2013 óta él Dohában.

 
2018. augusztus 13., hétfő 00:46

A világ első félig víz alatti múzeuma nyílt meg a Maldív-szigeteken, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét a helyi korallzátonyok megőrzésének fontosságára.

 

Oldalak