2017. október 19., csütörtök 08:00

Mutatunk öt olyan AirBnb lakást, ami felveszi a versenyt a legjobb hotelekkel is. Pazar kilátás, remek és ötletes belső. Hirtelen nem is tudjuk melyikben töltenénk legszívesebben a szabadságunkat.

2017. október 18., szerda 12:08

Az Economist Intelligence Unit idén is összeállította a biztonságos városok-indexe alapján a 60 nagyvárost tartalmazó listáját, ahol különböző biztonsági szempontok alapján pontozták a helyszíneket.

2017. október 17., kedd 14:34

Kia Orana! A fényképeket a második világ körüli utazásomon készítettem, Rarotonga szigetén, 2004-ben. A helyiek minden vasárnap a templomokban gyűlnek össze. Fehérbe öltöznek, a nők pedig kézzel hímzett kalapot tesznek a fejükre. Polinéziában több tíz ilyen vasárnapot éltem át.

2017. október 17., kedd 00:41

Lehet, hogy pár év múlva már eltűnik Los Angeles ikonikus látképe, a felhőkarcolókkal és a szélben hajladozó pálmafákkal? A felhőkarcolók úgy tűnik, maradnak, viszont a pálmafák, amelyet hajdanán ültettek, cserére szorulnak.

2017. október 16., hétfő 00:29

A hatóságoknak elegük van abból, hogy ezerszámra hevernek cigarettacsikkek a thaiföldi strandok szép homokjában – írja az Independent. A Thai Tengeri és Tengerparti Erőforrások Hivatala (DMCR) azt jelentette, hogy a strandokon felhalmozódó szemét harmadát adját a csikkek.

2017. október 13., péntek 00:25

Péntek 13-án Ön is babonás? A turizmus számos területéről, főleg szállodákból, repülőkről, de még tengerjáró hajókról is száműzték a 13-as számot, amelytől sokan jobban félnek, mint a fekete macskától – írja a turizmus.com.

2017. október 12., csütörtök 07:24

Már csak online lehet belépőjegyet váltani a pekingi Palotamúzeumba, más néven Tiltott városba, amivel a sorban állástól akarják megkímélni a turistákat. Október másodika volt az első nap, amikor az összes (80 ezer) jegyet online adták el.

2017. október 11., szerda 11:59

Donald Trump amerikai elnök természeti katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította helyi idő szerint kedden Kaliforniát, ahol óriási tűzvész pusztít - írja az MTI. A Fehér Ház közleménye szerint az elnök egyúttal elrendelte a tűzvésszel küzdő helyi hatóságoknak nyújtandó szövetségi segítséget is.

2017. október 10., kedd 00:19

Megbüntettek hét turistát Kínában, mert autóval kergettek egy antilopcsordát a tibeti Szerling Co nemzeti parkban.A két terepjáróval úton lévő turisták letértek a kijelölt útvonalról és gépkocsijaikkal üldözőbe vették tibeti antilopok egy csoportját.

2017. október 9., hétfő 00:01

Másodpercre pontosan záródik az ajtó, és már indul is a szupergyors japán vonat Tokióból Oszakába. Már a gyorsulás is felejthetetlen élmény, de amikor a vonatból felbukkan a Fudzsi-hegy jellegzetes csúcsa, akkor tudom – már csak ezért is megérte elutazni ide. Japán körutazáson jártunk.

Oldalak