2018. szeptember 21., péntek 00:10
Az Airbnb elkötelezte magát amellett, hogy módosítja szerződéses feltételeit és az árait átláthatóbban tünteti fel – közölte Vera Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős EU-biztos.
 
2018. szeptember 19., szerda 00:55
Az utasok körében egyre népszerűbb célállomás Brüsszel, ahol hétvégén már nagyon kedvező áron – 40–50 euró/fő/éjszakás áron, reggelivel – tudunk megszállni nagyon jó minőségű vagy akár luxushotelekben is. Tesztünkben most egy brüsszeli szállodát próbáltunk ki, ez pedig a négycsillagos Pullman Brussels Centre Midi hotel.
 
2018. szeptember 18., kedd 00:05
A belvárosi Vadász utcai sportközpont építése során termálvizet találtak, amely származó termálvíz nemcsak fürdőzési, hanem fűtési, vízmelegítési célra is alkalmas.
 
2018. szeptember 17., hétfő 13:31
A 25 év alattiaknak két euró lesz a belépőjegy az olaszországi múzeumokba a jövő évtől, emellett egy évben összesen 20 napon át ingyenesen lesznek látogathatók a közgyűjtemények, régészeti látnivalók - jelentette be Alberto Bonisoli olasz kulturális miniszter egy csütörtökön megjelent lapinterjúban.
 
2018. szeptember 17., hétfő 00:41
A balatoni vállalkozók és önkormányzatok folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a legnagyobb magyar tó és környéke ne csak a nyári hónapokban, hanem ősszel és télen is élvezhető legyen, és az érdeklődők számára vonzó úti célként szolgáljon. Ennek érdekében különböző, az egyes évszakokra jellemző programokat szerveznek, és egyre több étterem, vendéglátóhely válik a fő szezonon kívül is elérhetővé, szinte egész évben nyitva tartanak. A cikk elolvasása után remélhetőleg azt mondják majd: irány a Balaton, minden évszakban!
 
2018. szeptember 17., hétfő 00:17

Az olasz bíróság kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtotta egy itáliai vállalkozás vezetőjét, mert pénzért cserébe hamis véleményeket tett közzé a TripAdvisoron.

 
2018. szeptember 13., csütörtök 00:34
A prágai állatkert egyik gondozója féltucatnyi flamingófiókát visz minden nap sétára az intézmény területén.  A szüleik által elhagyott, még szürke, bolyhos tollú madaraknak felnövésükhöz szükségük van segítségre, egyebek között ahhoz, hogy megtanulják, hogyan használják hosszú lábukat.
 
2018. szeptember 12., szerda 15:07
Németh Zoltán költő, irodalomkritikus, egyetemi tanár Kéméndről származik, ám két éve Varsóban él, s októbertől a Varsói Egyetem magyar tanszékének professzoraként fog dolgozni. A lengyel fővárosban a modern felhőkarcolók negyede és a péksütemények sokszínűsége is elkápráztatta.
 
2018. szeptember 11., kedd 13:47
Egy elemzés szerint Barcelona, Amszterdam, Velence és Milánó után Budapest a turistákkal leginkább telített nagyváros Európában. 
 

 

2018. szeptember 10., hétfő 09:09

Kevesen tudják, hogy a Costa Brava partvidékén végighúzódik egy ösvény, az ún. Camí de Ronda. Az ösvény történelme a 19. századba nyúlik vissza, amikor rövidebb-hosszabb járdákat építettek Katalónia partjai mentén. A 20. században, különösen a polgárháború után, ezen járdák nagy szerepet játszottak az országhatár védelmezésében. 

Oldalak