2018. szeptember 26., szerda 00:14

Először osztják ki az „Turizmus Európai Fővárosa” címet, amelyet idén Helsinki és Lyon érdemelt ki a zsűri döntése alapján. 

2018. szeptember 25., kedd 00:49

Három évig tartó felújítás után októbertől újra látogatható a budapesti Szépművészeti Múzeum. Évtizedekig volt zárva a romos állapotban lévő Román csarnok kapuja, miközben a látogatók csak álmodozhattak arról, milyen lehetett a Szépművészeti Múzeum egyik legszebb terme.

2018. szeptember 25., kedd 00:45
A brit kormány hétfői tájékoztatása szerint a Nagy-Britanniában, illetve az Európai Unióban bejegyzett légitársaságok elvesztenék a brit és az uniós célállomások közötti automatikus, előzetes engedélykérési kötelem nélküli járatüzemeltetési jogaikat, ha London és az EU között nem születik megállapodás a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről.
 
2018. szeptember 24., hétfő 00:27

Következmények lesznek, bár még nem kristályosodtak ki, a költségnövekedés viszont borítékolható. Az angol font értékének csökkenése módosíthatja a brit kiutazási desztinációkat és a nyaralási preferenciákat. 

2018. szeptember 21., péntek 00:10
Az Airbnb elkötelezte magát amellett, hogy módosítja szerződéses feltételeit és az árait átláthatóbban tünteti fel – közölte Vera Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős EU-biztos.
 
2018. szeptember 19., szerda 00:55
Az utasok körében egyre népszerűbb célállomás Brüsszel, ahol hétvégén már nagyon kedvező áron – 40–50 euró/fő/éjszakás áron, reggelivel – tudunk megszállni nagyon jó minőségű vagy akár luxushotelekben is. Tesztünkben most egy brüsszeli szállodát próbáltunk ki, ez pedig a négycsillagos Pullman Brussels Centre Midi hotel.
 
2018. szeptember 18., kedd 00:05
A belvárosi Vadász utcai sportközpont építése során termálvizet találtak, amely származó termálvíz nemcsak fürdőzési, hanem fűtési, vízmelegítési célra is alkalmas.
 
2018. szeptember 17., hétfő 13:31
A 25 év alattiaknak két euró lesz a belépőjegy az olaszországi múzeumokba a jövő évtől, emellett egy évben összesen 20 napon át ingyenesen lesznek látogathatók a közgyűjtemények, régészeti látnivalók - jelentette be Alberto Bonisoli olasz kulturális miniszter egy csütörtökön megjelent lapinterjúban.
 
2018. szeptember 17., hétfő 00:41
A balatoni vállalkozók és önkormányzatok folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a legnagyobb magyar tó és környéke ne csak a nyári hónapokban, hanem ősszel és télen is élvezhető legyen, és az érdeklődők számára vonzó úti célként szolgáljon. Ennek érdekében különböző, az egyes évszakokra jellemző programokat szerveznek, és egyre több étterem, vendéglátóhely válik a fő szezonon kívül is elérhetővé, szinte egész évben nyitva tartanak. A cikk elolvasása után remélhetőleg azt mondják majd: irány a Balaton, minden évszakban!
 
2018. szeptember 17., hétfő 00:17

Az olasz bíróság kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtotta egy itáliai vállalkozás vezetőjét, mert pénzért cserébe hamis véleményeket tett közzé a TripAdvisoron.

 

Oldalak