2017. augusztus 10., csütörtök 00:39

Katar feloldotta a vízumkényszert a szlovákiai és a magyarországi turisták számára. Bár eddig is könnyített volt a belépés, ám ehhez 25 eurós vízumdíjat kellett fizetni, most ez megszűnik, így aki Dohán át utazik, az szervezhet egy plusz megállót Katar fővárosában.

2017. június 12., hétfő 07:08
Felsőnémeti |

Vasárnap nulla órakor életbe lépett az ukrán állam- polgárok európai uniós vízummentessége, Ukrajna biometrikus útlevéllel rendelkező állampolgárai már vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió tagállamaiba. 

2017. június 9., péntek 10:16

Vasárnap érvénybe lép az Európai Unió határozata, mellyel eltörölték a biometrikus útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárok vízumkötelezettségét. 

2017. június 2., péntek 00:12

Az Egyesült Államok új vízumkérő lapjai nagyon részletes adatokat kérnek az országba beutazni kívánóktól a biztonság érdekében, egyebek közt öt évre visszamenő "internetmúltjukról" is beszámoltatják az igénylőket.

2017. június 1., csütörtök 10:41
Washington |

Az Egyesült Államok új vízumkérő lapjai nagyon részletes adatokat kérnek az országba beutazni kívánóktól a biztonság érdekében, egyebek közt öt évre visszamenő "internetmúltjukról" is beszámoltatják az igénylőket.

2017. március 6., hétfő 09:48
Los Angeles |

Érvényes vízummal rendelkező afgán családot tartanak fogva napok óta Los Angelesben; a város egyik bíróságánál emberi jogokkal foglalkozó ügyvédek nyújtottak be keresetet a fogva tartás miatt. 

2017. február 17., péntek 10:59

Sanghajba szeretnék utazni, két olcsóbb jegyet találtam, de nem tudom eldönteni, melyik légitársaságot válasszam. Az egyik, kicsit olcsóbb, moszkvai átszállással van az Aeroflottal, míg a másik Dohán át, a Qatar Airways légitársasággal. Melyik a jobb választás? Kell-e esetleg vízum a moszkvai/dohai átszálláshoz? Balázs, Budapest

2016. december 16., péntek 14:04
Brüsszel |

Mit tesz az Európai Unió az azonnali vízummentesség megadása nélkül ténylegesen Ukrajnáért? - tette fel a kérdést Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón.

2016. október 28., péntek 13:37
Brüsszel |

Egy belga bíróság döntése menekültek tízezrei előtt nyitná meg az utat az országba.

2016. augusztus 17., szerda 12:06

A kanadai kormány honlapja az egyetlen olyan hivatalos weboldal, ahol a turisták az elektronikus beutazási engedélyt (eTA) kérelmezhetik– hívta fel a figyelmet a budapesti kanadai nagykövetség.

Oldalak