2017. november 11., szombat 13:31
Bukarest |
A dugók miatt se haladni, se leparkolni nem lehet. Az ingyenes parkolóhelyen „védelmi díjat” kell fizetni az autóért.
2017. január 10., kedd 14:03

Közel 20 millió eurós befektetéssel próbál az Aradi Astra Személyvagongyár szeletet hasítani magának a romániai és később az európai vasúti személyszállítási tortából.

2015. november 1., vasárnap 11:50

Huszonkilencre emelkedett a péntek esti bukaresti tűzvész áldozatainak száma: vasárnap reggel két súlyosan megégett nő belehalt sérüléseibe, további legalább 35-nek pedig továbbra is válságos az állapota.

2015. október 22., csütörtök 13:04

Az európai városok közül tavaly Bukarestben voltak a legnagyobb közlekedési dugók - közölte csütörtökön a Hotnews.ro hírportál egy kétszáz nagyvárosra kiterjedő nemzetközi felmérés adatait ismertetve.

2014. november 17., hétfő 16:32
Bukarest |

Nem mond le miniszterelnöki tisztéről a romániai elnökválasztáson vesztes Victor Ponta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, amíg a koalíciós partnerek támogatását élvezi - jelentette be hétfői sajtóértekezletén a politikus.

2014. július 4., péntek 23:46

Románia? Balkán. A szó legpejoratívabb értelmében. Bukarest? Ceauşescu. Pompa és fényűzés, egy háborodott elme, egy zsarnok drámai bukása. Valljuk be őszintén: nyolcvankilencig többet nem nagyon tudtunk a keleti blokk déli ablakáról.

2014. január 30., csütörtök 16:19
Bukarest |

Több mint háromszáz települést kell kiszabadítania a román hatóságoknak a hó fogságából az ország délkeleti részén a szerdai hófúvás nyomán: a vihar elvonultával csütörtök délelőtt két autópálya és 30 főút volt járhatatlan.

2013. szeptember 7., szombat 10:43
Bukarest |

Incidensek nélkül távoztak Bukarestből a magyar szurkolók, akik a péntek esti román-magyar labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésre érkeztek a román fővárosba - közölte szombaton az MTI-vel a Georgian Enache, a bukaresti csendőrség szóvivője.

2012. április 7., szombat 15:32
Bukarest |

Hadat üzent a román ellenzék Traian Basescu államfőnek. Az ellenzéki szociálliberális szövetséget (USL) alkotó három párt kongresszusi határozatot hozott szombaton arról, hogy nem működik együtt az elnökkel és a bukaresti kormány fő erejét alkotó Demokrata Liberális Párttal (PDL) és összefog leváltásukra a 2012-es választási évben.

2010. július 12., hétfő 14:13
Bukarest |

A Drakula néven elhíresült Vlad havasalföldi fejedelem a róla keltett vámpírlegendával ellentétben nem az a vérszomjas zsarnok volt, ahogy megismerte a világ, csupán a rossz nyugat-európai propaganda áldozata lett. Legalábbis ezt támasztja alá egy, a minap Bukarestben megnyílt kiállítás.