Újra prágai kirándulást ajánlunk olvasóinknak, egy négycsillagos hotelben, reggelivel, napi 24,50 euróért.

Agyonütött egy spanyol turistát a firenzei Santa Croce-bazilika egy lezuhanó köve csütörtökön - írta a La Repubblica olasz napilap. Mintegy 30 méteres magasságból zuhant le a bazilika egy oszlopfőjének köve. A baleset csütörtök délután történt, a tűzoltókhoz három óra előtt érkezett az első segélyhívás.

Napi tipp

Egyiptomi utazást ajánlunk olvasóinknak, nagyon kedvező áron, négycsillagos hotelben, all inclusive ellátással, mindennel együtt csak 299 euró.

Közvetlen transzatlanti járatokat indíthat London-Luton repülőtérről a Wizz Air. A Pasazer.com légiközlekedési portál meg nem erősített információi szerint a légitársaság az idén júniusban a párizsi légiszalonon nagy meglepetésre a korábbi beszerzéseken felül megrendelt 10 darab Airbus A321ceo repülőgépével akar versenybe szállni az Egyesült Államok keleti partját Európával összekötő útvonalakon.

Anyát és lányát is véresre csípték a British Airways járatán az ülésekben megbúvó ágyi poloskák – írja a TravelPulse információira hivatkozva a Travelo magazin. A magyar származású, 38 éves Heather Szilagyi és hétéves kislánya október közepén repült Torontóból Londonba, amikor az eset történt.

Az Economist Intelligence Unit idén is összeállította a biztonságos városok-indexe alapján a 60 nagyvárost tartalmazó listáját, ahol különböző biztonsági szempontok alapján pontozták a helyszíneket.