Hova repülhetünk Pozsonyból?

44 menetrendszerinti járat, 41 célállomás, 22 ország – ez a pozsonyi repülőtér nyári menetrendje, számokban. Új helyszínek is megjelentek a szlovák fővárosból elérhető célállomások listáján, ilyen például a Tuzla (Bosznia-Hercegovina), Szófia (Bulgária), Varsó (Lengyelország) és Kolozsvár (Románia).

SITA

44 menetrendszerinti járat, 41 célállomás, 22 ország – ez a pozsonyi repülőtér nyári menetrendje, számokban. Új helyszínek is megjelentek a szlovák fővárosból elérhető célállomások listáján, ilyen például a Tuzla (Bosznia-Hercegovina), Szófia (Bulgária), Varsó (Lengyelország) és Kolozsvár (Románia). A pozsonyi repülőtér vezetője, Ivan Trhlík szerint ez jelentős növekedés, egy évvel korábban ugyanis a nyári menetrendben csak 30 célállomás és 15 ország volt elérhető Pozsonyból menetrendszerinti- és charterjárattal. A most bevezetett új járatokon túl már közlekednek a gépek Pozsony és Kijev, Nis valamint Leeds között.

A nyári menetrendben a menetrendszerinti, és a rendszeres charterjáratokat hét társaság üzemelteti, ezek pedig a Ryanair (20 járat), a Wizzair (6 járat), a ČSA (Prágába és Kassára), a flydubai (Dubajba), a Pobeda (Moszkvába), a Travel Services/Smartwings (12 járat) valamint az Air Cairo (2 járat). A nyári menetrendben újra megjelennek az olyan népszerű célállomások is, mint Korfu, Malaga, Mallorka, Párizs, Alghero.

A szlovák repülőtérről számos utazási iroda is üzemeltet charterjártot, a nyaralókat idén az alábbi társaságok repítik a szabadságra: Travel Services, Bulgarian Air Charter, Corendon Airlines, Air Malta, Mistral Air, Air Cairo, Tunisair, Tailwind Airlines és az Arkia-Isralei Airlines.

A nyári menetrend vasárnap lépett életbe, október 28-ig tart, ekkor kezdődik a téli menetrend a légi közlekedésben.