Felejtsük el az "akciós" árakat!

Aki foglalt már interneten szállást, az bizonyára találkozott már olyan szövegekkel, amelyek szerint hihetetlenül jó vásár előtt állunk, ne hagyjuk ki az óriási kedvezményt, sőt, van, ahol már foglalás előtt gratulálnak az utazni vágyónak. Az oldalak ilyen jellegű tárháza szinte kifogyhatatlan, éppen ezért megnézzük, mi mit jelent a gyakorlatban, hogy a cikk végén kiderüljön: csak a józan ész diktáljon, ne a marketingfogások.

Aki foglalt már interneten szállást, az bizonyára találkozott már olyan szövegekkel, amelyek szerint hihetetlenül jó vásár előtt állunk, ne hagyjuk ki az óriási kedvezményt, sőt, van, ahol már foglalás előtt gratulálnak az utazni vágyónak. Az oldalak ilyen jellegű tárháza szinte kifogyhatatlan, éppen ezért megnézzük, mi mit jelent a gyakorlatban, hogy a cikk végén kiderüljön: csak a józan ész diktáljon, ne a marketingfogások.

A közelmúltban szállást kerestem Szingapúrba, az egyik oldal ezzel a két mondattal próbált foglalásra, fizetésre ösztönözni: „Gratulálunk, a legolcsóbb szobát választotta! Már csak hat nap van az indulásig, nem szalassza el, foglaljon!” Akár igaz is lehetne az állítás, hiszen köztudottan ebben a városban nagyon drága a szállás. A 480 eurós ár a két éjszakára, két szobára kedvező is lenne (60 eurós ár személyenként és éjszakánként), akár a foglalás felé is haladhattunk volna, de amikor megpillantottuk az extra ágy árát, akkor egyértelmű volt, nem itt fogunk megszállni. A 240 eurós szobaár mellé (2 fő, 2 éjszaka) az extra ágy ára 3870,43 euró! Ez már a vicc kategória, de az oldalon ehhez az árhoz gratulálnak, ez szerintük a legolcsóbb ár! Tegyük hozzá, ez nem az agoda. com hibája, más oldalakon is ilyen áron jelent meg ez a „fantasztikus” ajánlat.

„90 százalékos kedvezmény”

A fenti történet csak egy példa, amely jól mutatja, hogy őrült árakat jelentetnek meg a foglalóoldalak, esetleg azt áthúzva „90 százalékos kedvezményt” kínálnak. Igaz, az a szoba sose került annyiba, mint amilyen összegből kiszámolták a kedvezményt, vagy legfeljebb egyszer, egy nap, talán. Nem kell bedőlni ezeknek a százalékoknak, a józan eszünkre hallgassunk: egy háromcsillagos szállodai szoba, reggelivel általában 70–90 euró, egy négycsillagos 70–110 euró, míg az ötcsillagos 90–150 euró közötti áron foglalható. Csak a nagyon nagy luxust kínáló (esetleg nagyon ismert, luxuslánc) hotelekben kerül ennél (sokkal) többe a szállás, de aki ilyet foglal, az általában már tisztában van az árakkal. Hozzá kell tenni, hogy néha ezeknél az áraknál többe is kerülhet egy szoba (ha konferencia, sportesemény van a városban, ünnepekkor stb.), de ezt könnyen le lehet ellenőrizni, ha több oldalon is megnézzük ugyanazt a szállodát, ugyanazt a szobatípust, hogy melyik foglalóoldal milyen áron kínálja az adott dátumokra. Ha mindenhol drága, akkor szinte biztos, hogy ennek oka valamilyen nemzetközi sportesemény a városban. Olyankor akár egy kétcsillagos hotel szoba ára 250–500 euróra is felkúszhat!

„Csak nálunk!”

„Csak nálunk! Napi ajánlat! Titkos ajánlat!” – ilyen hívómondatokkal is foglalásra csábítják az utazni vágyókat a foglalóoldalak. Nem kell ennek sem bedőlni, ha alaposan körülnézünk, akkor szinte biztos, hogy további háromnégy oldalon is találkozhatunk ugyanazzal a „titkos” árral. Persze néha előfordulhat, hogy valóban nagyon exkluzív árat kínálnak, ezt már az ár/érték arányból is látni fogjuk. Akkor viszont érdemes azonnal foglalni, mert ezek a szobák tényleg gyorsan fogynak. „Már csak egy szoba maradt!” Ez is egy tipikus trükk, hogy foglalásra ösztönözze az utast. Pedig a valóság az – néhány kivételtől eltekintve –, hogy ha egy hónap múlva nézzük meg újra ugyanazt a hotelt, ugyanazokon a dátumokon, akkor is lesz szoba. Sőt, akár olcsóbb is.

Árgarancia

Ezt szinte minden oldal alkalmazza – ez az egyik legnagyobb kamu. Már az alapfeltétel is abszurd: ha 24 órán belül találunk ugyanitt, ugyanebben a hotelben, ugyanilyen szobatípust, olcsóbban, akkor a különbözetet visszakapjuk, vagy még ennél is többet. Na, ha már foglalunk, akkor nyilván csak akkor, ha a talált ár megfelel. Így a foglalás után már senki sem keres olcsóbbat, hiszen azt előtte teszi meg. De ha még valamilyen csoda folytán mégis rábukkan, akkor kiderül, hogy az más típusú szoba, vagy valami különbség van. Megfigyelhetjük: ha egy szállodában háromféle szobatípus van, superior, delux és junior suite, ugyanebbe a hotelbe a foglalóoldalakon legalább 10 féle szobát fognak kínálni, különböző neveken, hogy egy esetleges árgaranciánál lehessen ezzel érvelni, hogy az más típusú szoba. De nem. Például egy sima superior szoba lehet standard, twin, duble, superior, duble room stb. És ugyanarról a szobáról beszélünk.

Csak a jó árakra csapjunk le!

Ebből is látszik, hogy az oldalak mindenféle trükköket alkalmazva próbálnak foglalásra csábítani. De ha odafigyelünk, akkor nem dőlünk be ezeknek, és csak akkor foglalunk, ha valóban nagyon jó a kínált ár, ha megfelel az elképzeléseinknek a szálloda. A körítést, a „kedvezmények” pedig nyugodtan ignorálhatjuk! Szabó Laci