Átverésre figyelmeztet a kanadai kormány

A kanadai kormány honlapja az egyetlen olyan hivatalos weboldal, ahol a turisták az elektronikus beutazási engedélyt (eTA) kérelmezhetik– hívta fel a figyelmet a budapesti kanadai nagykövetség.

Mint írták, a Kanadába repülővel utazó, illetve ott átszállni kívánó magyar/szlovák állampolgároknak ajánlatos a kanadai kormány hivatalos honlapján beszerezni a szükséges elektronikus beutazási engedélyt (eTA). Érdemes óvakodni egyéb olyan honlapokon nyújtott szolgáltatástól, amelynek során 7 kanadai dollárnál többet számolnak fel az engedély kérvényezéséért.

Számos vállalkozás üzemeltet olyan internetes oldalt, ahol külön díjat számolnak fel az elektronikus beutazási engedély kérelmezéséért és a tájékoztatásért, de ezek a vállalkozások nem a kanadai kormány nevében járnak el – írta a nagykövetség. Hangsúlyozták: a kanadai kormány honlapja az egyetlen olyan hivatalos weboldal, ahol az eTA-t kérelmezni lehet, az igénylés 7 kanadai dollárba kerül.

Az eTA-t 2016. március 15-étől kell kérniük a vízummentességet élvező országok állampolgárainak, a bevezetés után hirdetett türelmi időszak 2016. szeptember 29-ével lejár. A feltételekről itt olvashat további részleteket.