2017. március 30., csütörtök 00:04

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) szerint elfogadhatatlan az elektronikai eszközök kitiltása egyes légijáratok fedélzetéről.

2017. március 27., hétfő 11:10

Új szolgáltatás bevezetését jelentette be az Emirates, amely lehetővé teszi, hogy az Egyesült Államokba tartó utasok egészen a beszállás pillanatáig használják a laptopokat és tableteket. A Turkish Airlines is csatlakozott - írja a Turizmus.com.

2017. március 24., péntek 09:08

Ha ezt nem teszik meg, nem repülhetnek szabadon az unióban a Brexit után. A tekintélyes londoni  napilap, a The Guardian szerint az Európai Unió hivatalosan is értesítette az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező légitársaságokat: el kell költözniük a Brexit után, ha meg akarják tartani az uniós repülési jogaikat.

2017. március 23., csütörtök 09:37

A British Airways anyacége, az IAG új, hosszú távú járatokat üzemeltető légitársaságot indít barcelonai székhellyel. A Level nevű légitársaság elsőként Los Angelesbe, Oaklandbe, Buenos Airesbe és Punta Canára (Dominikai Köztársaság) indítana járatokat júniustól.

2017. március 23., csütörtök 05:01

Felcsempészte, majd a fedélzeten felejtette házi kedvencként tartott kígyóját egy utas az egyik alaszkai belföldi repülőjáraton. William Walsh, a Ravn Alaska légitársaság szóvivője szerint a kígyó tulajdonosa engedély nélkül vitte fel az állatot a fedélzetre, majd Aniakba érve jelentette be, hogy a kígyó eltűnt és valószínűleg a már Anchorage felé tartó járaton van.

2017. március 22., szerda 00:01

Terrorveszélyre hivatkozva most a laptopokat, fényképezőgépeket és a tableteket tiltották ki a repülőgépek fedélzetéről. Egyelőre a szabály még nem minden országban, nem minden légitársaságra érvényes, de a kezdeményező USA után már az Egyesült Királyság is tiltólistára tette a „nagy méretű” elektronikai eszközöket. Szerintük az utasok azt a feladható poggyászban szállíthatják…

2017. március 17., péntek 00:11

A pilótasztrájk és a csökkenő utasforgalom ellenére rekordnyereséget ért el tavaly a Lufthansa csoport a társaság éves eredménybeszámolója szerint. Közben ötéves huzavona után megszületett a bérmegállapodás a légitársaság és a vállalat pilótáit képviselő szakszervezet között, így véget érhetnek a sztrájkok.

2017. március 15., szerda 00:01

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint 2016-ban többen veszítették életüket repülőgép-balesetben, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a balesetek száma csökkent.

2017. március 14., kedd 00:08

Forradalmi újítással jelent meg a berlini utazási kiállításon (ITB) a Qatar Airways. A katari légitársaság új business ülései minden eddiginél kényelmesebb utazást kínál, akár franciaágyon is aludhatunk utazás közben.

 

2017. március 13., hétfő 06:06

Nagyont nőtt a légi áru- és utasforgalom januárban, 9,6 százalékkal haladta meg a 2016. januárit, öt éve nem volt ekkora bővülés a szektorban. Szárnyalnak az európai fapadosok is.

Oldalak