2017. július 20., csütörtök 00:11

A célállomáson uralkodó hatalmas hőség miatt vissza kellett fordulnia a Lufthansa egyik Irakba tartó Airbus típusú repülőgépének.

2017. július 17., hétfő 06:11

Még virradat előtt kelünk. A reggelit, ebédet csomagban kapjuk, hogy mielőbb elinduljunk a legszebb patagóniai túrára. Sofőrünk, Eduardo úgy néz ki, mintha Hawaiiról jött volna, narancssárga pehelytoll kabátja van, és ami itt, Latin-Amerikában nagyon ritka, szinte hihetetlen teljesítmény, pontosan érkezett, sőt, 20 perccel az indulás előtt.

2017. július 13., csütörtök 09:13

Csökkent a Jordániába látogató turisták száma májusban, éves összehasonlításban - adta hírül a jordániai statisztikai hivatal. Az idén májusban összesen 516,7 ezren utaztak Jordániába turisztikai célból, 4,6 százalékkal kevesebben, mint az előző év azonos hónapjában.

2017. július 10., hétfő 14:04

Tizenkét, köztük kínai, argentin, indiai, török, valamint első ízben angolai és eritreai helyszínnel gazdagodott az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Oktatási Szervezetének (UNESCO) világörökségi listája, amelyen három helyszínt ki is terjesztettek a szakértők - tette közzé honlapján a szervezet a hétvégén.

2017. július 7., péntek 00:00

Szörnyű körülmények között élnek Ázsia-szerte azok az elefántok, amelyeket a turisták szórakoztatására használnak - derült ki a World Animal Protection nevű állatjóléti szervezet friss jelentéséből.

2017. július 6., csütörtök 00:03

A nyilvános vécék górcső alá vétele olyan téma, amely ritkán kerül napirendre, holott része egy ország kulturális színvonalának is, sőt fontos turisztikai tényező lehet. Vannak, akik nem félnek kimondani azt a megállapítást, hogy a vécék színvonala és a sikeres turizmus között szoros kapcsolat fedezhető fel – írja a turizmus.com.

2017. június 29., csütörtök 00:08

Négyszázötvenkilenc méter magas kilátótornyot építenek Bangkokban, a Csaophraja folyó partján, a torony Thaiföld új jelképe, egyben Délkelet-Ázsia második legmagasabb építménye lesz a malajziai Petronas-tornyok után.

2017. június 23., péntek 00:01

Kilencvenkilenc éve nem látott teljes napfogyatkozásra készül az Egyesült Államok: augusztus 21-én a nyugati parttól a keleti partig, egy az egész országot átszelő sávban látható lesz, ahogy a Hold teljesen kitakarja a Napot.

2017. június 21., szerda 01:00

Új helyre költözik a világ legnagyobb és leghíresebb halpiaca, a tokiói Cukidzsi, amelynek eredeti otthonát modernizálják és "gasztronómiai élményparkká" alakítják a következő öt évben - jelentette be kedden Koike Juriko, Tokió kormányzója.

2017. június 16., péntek 00:08

Több mint öt tonna szemetet gyűjtött össze egy francia humanitárius szervezet a világ legmagasabb hegye, Mount Everest nepáli oldalán egy nagyszabású takarítási művelet során.

Oldalak