2017. március 29., szerda 00:04

44 menetrendszerinti járat, 41 célállomás, 22 ország – ez a pozsonyi repülőtér nyári menetrendje, számokban. Új helyszínek is megjelentek a szlovák fővárosból elérhető célállomások listáján, ilyen például a Tuzla (Bosznia-Hercegovina), Szófia (Bulgária), Varsó (Lengyelország) és Kolozsvár (Románia).

2017. március 28., kedd 14:38

Portugáliában repülőteret neveztek el Cristiano Ronaldóról, a Real Madrid négyszeres aranylabdás futballistájáról. A 32 éves támadóról szülővárosa, a Madeira szigetén található Funchal nemzetközi repülőtere kapta új nevét (ahol tavaly nyáron szállodát is nyitott).

2017. március 24., péntek 10:40

Felháborodást váltott ki Olaszországban, hogy a szicíliai maffia, a Cosa Nostra "varázslatos világának felfedezésére" invitál egy utazási iroda.

2017. március 24., péntek 10:04

A világ egyik legdrágább és legnépszerűbb úti célja Izland, ahová évente a lakosság többszörösét meghaladó turista érkezik. A kormány most úgy döntött, valamiképpen korlátozzák a látogatók számát, hogy ne tegyék tönkre a sziget természeti kincseit.

2017. március 21., kedd 00:13

A szerzetesek étkezési kultúráját bemutató kiállítások láthatók a tihanyi apátságban. A két gasztronómiai tárlat az apátság pincéjében kialakított látogatótérben várja az érdeklődőket november közepéig - mondta az MTI-nek Barkó Ágoston bencés szerzetes, a Tihanyi Bencés Apátság gyűjteményének gondozója.

2017. március 20., hétfő 00:00

Két lépcsőben drágulnak idén a horvátországi autópályadíjak. A főszezonban a Zágráb-Split szakaszért mintegy 27 eurónak megfelelő kunát kell majd fizetni.

2017. március 17., péntek 00:04

Ismét a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér kapta a legjobb kelet-európai repülőtér díját az angol Skytrax légiközlekedési tanácsadó cégtől. Igaz, a világ repülőtereinek listáján csak a 86. helyet szerezte meg a magyar légikikötő.

2017. március 16., csütörtök 10:53

Mondhatjuk, hogy a természet adta, a természet elvette. De amíg az alkotás hosszú évezredekig tartott, a megsemmisülés egy pillanat műve volt. Talán megakadályozhattuk volna. Késleltethettük volna a pusztulását, ha jobban óvjuk. Ha hallgatunk a szakemberekre, akik éve k óta figyelmeztettek, nagyobb veszélyben van, mint gondoltuk. De nem.

2017. március 13., hétfő 06:19

Ismét sztrájkba lépett hétfőn a berlini repülőterek földi kiszolgáló személyzete a pénteki munkabeszüntetés után, a schönefeldi és a tegeli repülőtéren ezért késésekre és járattörlésekre kell számítani. A sztrájk azokat az utasokat érinti, akik közvetlenül Berlinbe repülnek, vagy ott szálltak volna át egy másik járatra.

2017. március 8., szerda 14:33

Mától Málta már nem ugyanaz, ami régen volt. Összedőlt az Azúr Ablak, Gozo szigetének lenyűgöző látványossága. Nem bírta a tenger ostromát. A térségben tomboló viharban egy iszonyú erejű hullám magával rántotta a kőhidat és a tengerben álló oszlopot is. Eltűnt, mintha sosem létezett volna. A hírt Málta miniszterelnöke, Joseph Muscat is megerősítette.

Oldalak